Hellureis ja hellät tunteet!

Nyt ei voi muutako peukuttaa Fitnesstukkua heti kärkeen. Viime perjantaina tilasin palkkapäivän kunniaksi kauan kaivattuja lisäravinteita eli tuttavallisemmin mömmöjä. Maanantaina tuli maili, että paketti on lähetetty ja tänään viesti, että voipi nyssäkän noutaa lähipostista. Superia. Nopeaa toimintaa. :)

Mielenkiinnolla odotin tietoa valmennuksen lisäravinnepaketista ja ilokseni huomasin, ettei mitään massiivisia täydennyksiä jo käytössä olevien mömmöjen lisäksi tarvitse tehdä. Glutamiini tuli uutena ja maltoa meinaan vielä hommata valmennusta varten, kun aikaisemmin olen palkkarin hiilarit syönyt treenin jälkeen banaanin muodossa. Muuten elooni on jo aiemminkin kuulunut palkkari, intra, kreatiini, toisinaan latari ja välillä muistaessa lesitiini. Onneksi mömmöjen ihmeellinen maailma on tullut kohtalaisen tutuksi jo aiemmin, niin ei ole nyt niin paljoa uutta opeteltavaa.

20160203_152938~2.jpg

Olin joskus aiemmin hieman skeptinen sen suhteen, että tekeekö tällaisella pussi- ja purkkiarsenaalilla tosiaan mitään ja onko kaikki tämä varmasti tarpeellista. No on ja ei. Osan kohdalla vaikutukset ovat hyvin selkeitä ja osan kohdalla taas asia ei ole ihan niin yksiselitteinen. Jokainen kokee asiat hieman eri tavalla ja löytää varmasti kokeilemalla ne itselle parhaat ja hyödyllisimmät lisäravinteet. Mutta siitä olen varma, että kovatehoisen valmennuksen aikana ainakin intralle ja palkkarille on todella tarvetta.

Mömmöistä maanläheisempään eloon. Nyt eletään keskiviikossa ja valmennuksen alku senkun lähenee päivä päivältä. Ohjeet tulevat huomenna ja niitä innolla täällä jo odottelen. Ihan en ole vielä sisäistänyt sitä, miten paljon tämä kaikki tulee vaikuttamaan ns. normaaliin elämään. Just töissä merkkasin kalenteriini punakynällä seuraavat kymmenen viikkoa ja huomasin, että sille välille osuu niin hiihtoloma kuin pääsiäinenkin. Näinä aikoina ruokavalion merkitys korostuu. Kuinka sitä onkaan lomalla tottunut mättämään vapaammin ruokaa napaan ja pääsiäisenä kiskomaan mämmiä vähintään kaksi rovetta kerman ja sokerin kanssa. Omnomnomnom. Mämmi on suuri heikkouteni ja kuulen sen jo tässä kohtaa huutavan nimeäni pakastealtaasta siitä ohi kulkiessani. Mutta jos vapaasyöntipäivää ei tuona aikana ole, siirtyy mämmini toiseen ajankohtaan. Sen verran päättäväisyyttä löytyy, että tiukkana aion pysyä.

Eilen oli kuitenkin vielä eri ääni kellossa. Hyvä ystäväni tuli illaksi saunomaan luokseni ja toi mukanaan taco-salaattia ja Runebergin tortut molemmille. :P Kyllä oli tämä tyttö onnellinen. Salaatti oli ihan törkeen hyvää ja tortut hävisi parempiin suihin teen kanssa alta aikayksikön. Suunnittelinpa jopa, että olisin nyt viikonloppuna tehnyt kanalla ryyditettyä tacosalaattia "viimeisenä ehtoollisena" ennen valmennuksen alkua. :D

20160202_201416~2.jpg

Töissäkin käy esimerkkiateriat vähiin. Tällä viikolla koulussamme on vietetty VILKAS-viikkoa, mikä meinaa kai vilja- ja kasvisviikkoa. Tämä näkyy näiden ainesosien lisääntyneenä käyttönä ja vähän tavallisuudesta poikkeavana ruokalistana. Nooooo, tämän päivän sadonkorjaajan pyttipannusta ainakin oli helpompi löytää nakin paloja kuin kasviksia.. Sen verran hintsusti niitä oli spydäriin raaskittu laittaa. Lounaan hiilaripöhön lisänä heitin vielä tavanomaisen purkillisen rahkaa naamaan. Välipalana natustin raejuustoa omenakuutioilla ja mehukeitolla. Hyvää, mutta ei kovin esteettistä.

20160203_143736.jpg

Päivälliseksi meinaan "loihtia" jauhelihaa tomaattimurskalla maustettuna, spagettia ja salaattia. Perinteisemmällä ruoalla mennään siis. Illalla suuntaan työporukan yhteisiin kuntonyrkkeilytreeneihin. Oon tykänny mäiskiä ja kevyesti sparrata, mutta tästä ilosta mitä luultavamminkin joudun luopumaan seuraavien viikkojen aikana. Salikertoja saattaa tulla sen verran runsaasti, että aikaa tai energiaa millekään ylimääräiselle tuskin tulee jäämään. Omaa kroppaa ja oloa kuunnellen.