24 tunnin kuluttua tästä hetkestä paluu arkeen on jo kovin lähellä ja luultavasti lapan työaamun aamupalaa kitusiini. Vaan ihan huippu loma oli kyllä! Ehdittiin vaikka mitä ja silti tuntuu sille, et viikko ois kestäny vaikka kuinka pitkään. Hyvällä fiiiksellä palaan siis kyllä arkeen. Ja eihän pääsiäisen pitkään viikonloppuunkaan oo kuin kolme viikkoa.. ;)

Mut pari sanaa tästä viikonlopusta vielä. Eilen tosiaan oli suunnitelmissa mennä kavereiden kanssa Keljonkankaan laavulle tulistelemaan ja tarinoimaan pitkästä aikaa. Tai reissun "virallinen" missio oli tietenkin päästä paistamaan makkaraa, mutta koska dieettiin nyt ei jännästi makkara kuulu, oli meijän keksittävä Teemun kanssa jotakin muuta käristeltävää. Syntyi idea pakata ateria kolmonen folionyyttiin ja kuumentaa se siellä nuotiolla. Ja eipä ollukaan yhtään pöllömpi aate tämä!

20160305_130200~2.jpg

Kasviksia aterialle kuului 200 grammaa. Mä kokosin omani Ramiro-paprikasta, punasipulista, parsakaalista, valkosipulista ja chilistä.

20160305_131139~2.jpg

Mikrotin kasvisseosta muutaman minuutin, että ne pehmeni hiukan.

20160305_131351~2.jpg

Sit lisäsin joukkoon jo edellisenä päivänä ruskistamaani ja maustamaani jauhelihaa. Aterialle kuuluvan raejuuston korvasin fetalla.

20160305_131458~2.jpg

Kippasin koko höskän folion päälle ja paketoin sieväksi möttöseksi.

20160305_152345_HDR~2.jpg

Laavulla oli tarpeisiin oikein passelisti sopiva ritilä, jonka päälle nyytit oli tosi näppärä nakata kypsymään. Mullahan nyytti ei kaivannu oikeastaan muuta kuin kunnollisen lämmityksen, mut Teemu pakkas oman täytteensä paprikan puolikkaiden sisälle, joten niitä sai lämmitellä tovin kauemmin.

20160305_153908~2.jpg

Kääntelin nyyttiä ritilällä kymmenisen minuuttia ja tadaa, valmista tuli. Fetakin suli juuri sopivasti.

received_972461452836107~2.jpg

Ja oli kuulkaas ihan hirmu hyvvää! Mä oon monta kertaa ennenkin todennut, miten mikä vain ruoka maistuu ulkona ja avotulella kokattuna niin paljon paremmalta! Tässä lie osasyy retkeilyintooni. :D Eväät on iso osa retkeilyä ja ulkoilua ja haluan panostaa niihin kunnolla. Viime keväänä investoin ja ostin itselleni trangian. Kävin melkein heti sen hankkimisen jälkeen täydentämässä hankintaani kaasupolttimella. Oon joskus polttoainekäyttöisen trangian kanssa tuhrannut ja tempunnut sen verran paljon, etten enää sen varaan suostu jäämään. Ymmärsin kaasupolttimen helppokäyttöisyyden ja hienouden oikestaan kaksi kesää sitten, kun olin ystäväni Harrin kanssa vaeltamassa Kevolla ja Harrilla oli kaasukäyttöinen trangia mukana. Miten näppärä! Keittää veden huomattavasti perinteistä nopeammin, eikä nokea ollenkaan. Siksipä oli itsestään selvää, että samanlainen setti se on tämänkin erätiinan saatava.

received_972461062836146~2.jpg

Ja olihan se kivaa käydä tulistelemassa tosiaan. Eikä dieetin noudattaminenkaan aiheuttanut mitään ongelmia. Totta kai sitä oltaisiin mekin makkaraa nuotiolla kärytetty, jos ei ruokavaliota noudatettaisi, mutta tässä kohtaa makkarattomuus ei aiheuttanut yhtään mielipahaa. Vähän vain etukäteissuunnittelua ja hyvät eväät saatiin mukaan. :)

Ja koska päivään kuului treeni, oltiin pakattu salikamat autoon mukaan, et päästiin laavulta sit suoraan treenaamaan. Kävi muuten hassu episodi, kun salille päästiin ja menin pukkariin. Olin kerinny ehkä takin riisua kaappiin ja alkaa vaihtamaan treenikamoja, niin vasta ohi kulkenut hiukan iäkkäämpi naiskaksikko äityi päivittelemään toisilleen, että palaako täällä jokin. :D Ne pyöritteli päätään ja nuuskutteli, kun kuulemma niin pistävä savunhaju tarttui jostakin sieraimiin. Ja minnuu tietysti huvitti asia kovasti. Hihkaisin niille, että mää haisen savulta, kun oon just laavulta tulossa. Naisia nauratti. Totesivat vielä, et onneks ei liekkejä näy.. :D Juu, nuotion savun haju tarttuu kyllä ihan tosi voimakkaasti vaatteisiin. Koko pukukaappi haisi, kun kamani sinne mäjäytin. Ja pyykkikone sai taas töitä.

Treenattavana oli tällä kertaa kädet, hauis ja ojentaja. Kahden päivän salilevon totta vie huomasi ja energiaa treenata todella riitti. Kädet meni ihan totaalisen pumppiin, enkä oo varmaan ikänä saanu käsiin noin hyvää tuntumaa treenatessa. Ois tehny mieli laittaa kuvitteelliset appelsiinit kainaloihin ja kävellä reteesti ympäri salia. :D

received_972461719502747~2.jpg

Ojentajille annoin kyytiä ranskalaisella punnerruksella. Eipä tarvinnu paljoa painoa käyttää, kun teki taas viis 10-15 sarjaa 30-45 sekunnin palautuksilla..

received_972462876169298~2.jpg

Hauista scotissa kapealla otteella.

received_972463046169281~2.jpg

Ja vielä perinteistä hauiskääntöä ulkokierrolla. Kyllä poltti.

Salilta karautettiinkin jo taas pikavauhtia kotia. Oltiin jo päiväsellä luovuttu ajatuksesta lähteä illalla kahtomaan sitä stand-uppia. Liput oli menny jo melkein kaikki ja älyttiin taas kerran päivän aikataulujen muuttuvan kohtalaisen tiiviiksi. Tämän tilalle oltiin sovittu laavukavereiden kanssa jo päivällä nähdessä, et voidaan mennä niille iltasella viettämään leffailtaa. Meillä on ollu aikaisemmin perinteena katsoa porukalla Painajainen Elm Streetillä-leffasarjaa ja vielä siitäkin kai yks osa ois kahtomatta. Tosin kahtena edellisenä kertana ollaan porukalla todettu leffojen olevan niin totaalista rapaa, et ei ois suuri häpeä jättää urakkaa keskenkään. Mä taisin viimeisimmän kohdalla nukahtaa jo ennen leffan loppumista, joten ehkä sekin jo kertoo jotakin leffojen laadusta..

Ennen lähtöä leffailemaan kokkailtiin kotosalla iltaruoka ja saunottiin ylikuumassa saunassa. Mä sain jossakin kohtaa päähäni, et haluan kokeilla tehdä iltapalan aineksista jotakin uutta. Ateria vitonen sisältää siis joko rahkaa, valkuaisia tai raejuustoa, lesitiiniä ja mehukeittoa ja Teemulla vielä heraproteiinia. Näin sieluni silmin edessäni muhkean kulhon marjamoussea. Päkän kokeilevassa keittiössä vatkasin siis puolet valkuaisista kovaksi vaahdoksi ja lisäsin toisen puolen rahkasta sekaan. Ja enhän minä neropatti sitten muistanut, ettei valkuaisvaahtoa saa vatkata enää tässä kohtaa. Heitettyäni heran vaahdon joukkoon se tietysti lässähti. Plääh. Siitä tuli sellaista lirua. Ei hyvä. Maistui hyvälle, mut eihän sillä nyt ollut mitään tekemistä minkään moussen kanssa. :-/ Teemulle kuulemma kelpas noinkin, joten pistin kaiken toivoni omaan yritykseeni. Vatkasin taas valkuaiset ja pistin vatkaimen sivuun. Kääntelin joukkoon lesitiinin, rahkan ja mehukeittoa. Ja katso, ihmeiden aika ei ole ohi! Massa pysyi kuin pysyikin kasassa! Ja sitä tuli ihan kohtalaisen paljon. :D

20160305_194959~2.jpg

Maku oli ihan ok. Ei räjäyttänyt tajuntaa, mutta vaikutti lupaavalta poikkeukselta tavallisen iltapalarahkan sijaan. Ei muutako iltapalat ja pari pepsi maxia messiin ja autoillen kavereille. Päädyttiin katsomaan zombieleffa, koska Elm Street ei jostakin kumman syystä saanut enää puoltavia ääniä.. ;) Kaivelin vaahtoboxini jääkaapista jonkun tunnin päästä leffan alkamisesta ja plääh, osa vaahdosta oli tietty juoksettunut.. Lootan pohjalla oli sameaa litkua ja päällä etäisesti marjaisalle maistuvaa löysää vaahtoa. Eli ei ollut mikään menestys tää mun kokeilu. Ois toiminu ihan ok, jos ois heti pystyny syömään. Ja aion kokeilla vielä uudelleen tuota sillä Teemun heralla. Mutantin tuplasuklaa vois toimia aika kivasti, kun älyän tosiaan käännellä sen sinne vaahtoon, enkä paahtaa vatkaimella tuhatta ja sattaa.. Mut näistä oppii.

Tänään sunnuntaina ollaan vietetty ihan perinteistä vapaapäivää. Aamu aloitettiin puurolla ja puolilta päivin suunnattiin salille tekemään viikon viimeinen salitreeni ja aerobinen. Mulla treenivuorossa oli rinta, takaolkapäät ja vatsat.

received_973028262779426~2.jpg

Kolme liikettä rinnalle, yks takaolkapäille ja kaks vatsalle.

160306_170715_COLLAGE-1~2.jpg

Vatsoissa tein ylläolevaa vatsarutistusta ja hooveria jalkojen nostoilla. Toi ylläoleva liike on ihan killeri ylävatsalle. Mennään tasapenkille makaamaan ja viedään lavat yli penkin reunan. Lähdetään taivuttamaan ylävartaloa alas ja nostetaan sen verran ylös kuin mitä nousee. Ideana ois saada napa mahdollisimman liki rintaa. Liikerata ei oo kovin laaja, mut vatsalihakset tekee työtä venytetyillä pituuksilla. Näihin synkronoimalla uloshengityksen oikeaoppisesti ylösnousun hetkelle saa liikkeen polttamaan pallean seutuville ihan tosi lujaa!

Salin jälkeen paketoitiin vielä lomaviikko kokkailemalla kunnon dieettiherkut. Sain kotona käydessä mukaan hirven lihaa ja sulatin pakastimesta sitten filettä meille pihveiksi. :) Maustoin pihvit mustapippurilla ja suolalla ja paistoin kylkeen lankkuperunoita. Ja mun salaatissa oli taas niitä ihania suolakurkkuja. <3 Kyllä kelpasi taas.

20160306_155458~2.jpg

Liha oli ihan järkyttävän hyvää. Niin mureaa ja mehukasta. Harmi vaan, että saan syödä sitä vain 100 grammaa. Mut onneks potuista ja salaatista tuli hyvin lisää ruokaa, eikä jäänyt nälkäkään. :)

Teemu lähti ajeleen takas Tampereelle reilu tunti sitten ja me nähdään seuraavan kerran sit perjantaina, kun mä ajelen vuorostani Tampereelle viikonlopuksi. Viikko tulee varmasti menemään ihan tosi nopsaan, kun menoa ja meinkiä on luvassa niin paljon. Huomenna töiden jälkeen Jytyn hallituksen kokous, tiistaina tiimipalaveri, keskiviikkona johtoryhmän kokous ja perjantaina työnohjaus. Torstai onkin sit viikon ainoa päivä, jolloin pääsen lähtemään työpaikalta suoraan töiden loputtua kolmelta. Tulevan viikon treenejä mietittiin niin, että tehdään kaksi salia viikolla ja kolme sit yhdessä viikonloppuna pe, la, su. Aerobisista aherretaan jo itseksemme kolme nyt viikolla, et jää viikonloppuun edes yksi päivä, jolloin ei tarvitse herätä kukonpierun aikaan. Ja sunnuntaina onkin luvassa jotakin uutta ja erikoista, kun meen Jernan kanssa joogan peruskurssille. :) Kivaa! Oon jo pitkään miettiny, et jooga vois olla hyvää vastapainoa punttien kanssa painimiselle ja nythän pääsen ottamaan siitä vähän enempi selkoa. Eli näissä merkeissä mennään tuleva viikko. Eli jos ei kuulu mittään, niin tietää ainakin, et kiirettä pittää!