Hellureis ja hellät tunteet! Viikonloppu on lusittu taas ja arkeen rytmiydytty. Oli ihan huippu viikonvaihde tämä. Salittomuus mahdollisti rennon oheistoiminnan ihan eri tavalla, kun ei tarvinnu muita menoja liikkumisen ehdoilla säätää. :) Perjantaina käytiin pyörähtämässä kaupassa ja ihmeteltiin elämää ihan kotosalla saunoen ja telkkua tapittaen. Lauantaille olikin sit enempi ohjelmaa suunnitelmissa. Nukuttiin pitkät ja hyvät yöunet ja aamupalasteltiin kaikessa rauhassa. Viikonlopulle ei enää puuroa ohjelmaan kuulunut, mikä aiheutti harmitusta meistä vain toiselle. ;) Teemulla oli varattuna hieronta-aika Jyväskylän hierojakoululle klo. 12:00. Heitin sen sinne ja läksin itse sillä välillä toimittamaan yhdistyksen asioita. Ajelin citymarkettiin ja rymistelin läpi kaikki mahdolliset herkkuhyllyt. :) Illalla meillä oli saunailta, jonne olin luvannut käydä hankkimassa mässyt. Ostoskoriin nappailinkin siis sipsejä, suolatikkuja, pähkinöitä, fanipaloja, limpparia ja ison pussin irtokarkkeja. Itseltä napostelu jäi vielä kuitenkin väliin, kun suunniteltu vapaa ateria oli vasta sunnuntaina iltamassa. Sain kaiken tarvittavan kokoon ja kävin vielä alkosta nappaamassa pienen palkintopullon illan tietovisan palkinnoksi. Oli hassua käydä alkossa pitkästä aikaa. Vuodenvaihteessa päätettiin ystäväni Kirstin kanssa, että aletaan koko kevääksi tipattomalle ja tissutellaan seuraavan kerran vasta juhannuksena Nummirokissa, jos sille silloin tuntuu. Alkoholittomuus ei oo tuonu niin minkäänlaisia ongelmia koko aikana. Muutamat keikkaillat ja kinkerit oon läpikäyny, mut oon pepsi maxilla pärjännyt vallan mainiosti. :) Minimanista satuin kauppareissulla bongaamaan mielenkiintoisen uutuuden: salmiakin makuisen vissyn. Olihan se pakko napata mukaan testiin ja hyvin juoma testin läpäisi ja päätyi saunajuomavalikoimiin kalorittomuutensakin ansiosta. :)

20160318_230051~2.jpg

Se onkin sit hyvin mielenkiintoinen asia, miten juomattomuuttaan on saanut selitellä milloin missäkin kinkereissä ollessa. Nykypäivän kulttuuri kun tuntuu olevan rakentunut paljolti juomisen ympärille ja juomattomia jaksetaan edelleen ihmetellä. Luullaan mun olevan raskaana, toimivan kuskina tai muutoin vain nipottavan pienistä. Erikoista. Mun juomattomuus kun tuntuu häiritsevän enempi ihmisiä ympärillä kuin minua itseäni. En minä ihmettele ja kysele, et miks joku juo tai on juomatta tai miksi juo niin paljon ja että riittäiskö ehkä vähempikin. Minua ei häiritse asia suuntaan tai toiseen. Ja oon mielestäni ihan yhtä hyvää (tai hyvää ja hyvää, mut hyvin pitkälti ainakin samanlaista) seuraa huikkaa ottaneena kuin ottamattomanakin. Ehkä kulttuuri tämän suhteen ois kuitenkin vähitellen muuttumassa, eikä kaikkien kinkereiden oletusarvona ois se, et kaikki pakosti tinaa.

Mut se tästä paasauksesta. :D Mässykeikan jälkeen hain sitten Teemun hieronnasta ja käytiin shoppailemassa sille erävaatteita erätukusta, kun siellä oli melkein kaikki tuotteet -50%. Nyt keväällä ois tarkoitus tehdä reissu Isojärvelle ja kesällä mahdollisesti vaellusreissu Lappiin, niin ulkoiluvaatteille tulee minun seurassa olemaan käyttöä. :) Hyvän asun saikin Teemu sieltä hankittua itselleen.

Shoppailureissulta suunnattiin seuraavaksi kotia kokkaamaan. Tein samassa syssyssä meille myös salaattia ja uunilohta mukaan saunareissulle otettavaksi. Lauantain ateriointi kun venähti kohtalaisen iltapainotteiseksi myöhäisen herätyksen takia. Mut niin oli suunnitelmissakin, kun tiedettiin päivän jatkuvan toisesta päästä tavallista myöhemmäksi. Ruoan jälkeen tovin päästä tulikin jo ystäväni Anni luokseni. Sillä oli mulle tuomisina ihan supernätit nahkaiset nilkkurit, jotka oli käyny sille pohkeista ahtaiksi. Mulle ne meni ihan täydellisesti jalkaan ja siitä sainkin sit itselleni uudet kengät ihan tuosta vain. Superia! :) Hetihän mun piti ne laittaa jalkaan, kun saunailtaan lähdettiin ajelemaan.

Eli ilta kului tosiaan Jyrmyn saunaillassa järjestöjen talolla. Paikka oli meille uusi ja yllätti kyllä positiivisesti. Tilat oli oikein hyvät, viihtyisät, meille sopivat ja sauna oli iso, siisti ja siellä oli tavattoman pehmeät ja hyvät löylyt. :) Koko vahvuus sakilla taisi olla 18, joten ihan mukavasti meitä oli koolla yhdessä ja muutamia itselle uusiakin naamoja joukosta löytyi, joista saatiin "käännytettyä" uusia jyrmyläisiä. :) Meillä oli ateria kolmoseksi tehdyt lohisalaatit mukana saunalla ja napattiin ne siinä illan aikana. Ja kylläpä oli hyvvää!

20160319_214355~2.jpg

Sain kertoilla valmennuksesta kiinnostuneille, kun bongasivat mut pupeltamasta salaattia keittöstä. Mikäpäs siitä oli jutustaa, kun on vain pelkkää hyvää sanottavana. :) Saunatilat oli meijän käytössä puoleenyöhön saakka, jolloin tila piti tyhjentää, siivota ja lähteä jatkamaan siitä matkaa. Fiilis oli virkeä ja seura mukavaa, joten päätettiin lähteä porukalla käymään vielä baarissa. Edellisestä kerrasta onkin vierähtänyt hetki aikaa! Mukavaa oli joukolla iltaa istua.

20160320_004941~2.jpg

Iltta eteni ja päätettiin sit lähteä kotio joskus kahden ja kolmen välillä. Ulkona oli ihan järkyttävän kylmän tuntuinen ilma! Onneks oli auto ihan keskustan kupeessa parkissa, niin ei tarvinnu pitkään kävellä. Heitettiin Anni kotiaan ja mentiin kotiin syömään yöpalaksi ateria vitosen rahka ja alettiin unille.

Sunnuntai oli sit se kauan odotettu cheatmeal"-päivä. Herättiin jo joskus puolen kymmenen maissa ja syötiin aamupala. Otettiin koko päivä rennosti kotosalla youtubesta videoita katsoen ja syöden pois päivän muita ruokia. :) Käytiin viiden maissa heittämässä kaverilleni Mikolle sen yöllä autoni takakonttiin jemmaama kaljalaatikon pohja ja suunnattiin pikaisen kaupassa piipahtamisen jälkeen sit syömään. Oltiin aika lailla koko viikko pähkitty, et minne mennään. Päädyttiin lopulta Revolutioniin, josta saa kaikkea salaateista, burgereihin ja pihveihin. Hyvä, laadukas ja kohtuuhintainen paikka. Just sopivasti jo nälkä muistuttelikin itsestään, kun ruokalistoja silmäiltiin. Päädyttiin ottamaan alkupalaksi parmesaanilla ja pekonilla maustettuja etanoita. Sitä ennen talon puolesta pöytään tuli annos ruissipsejä ja paprika-chili-tuorejuustoa.

20160320_175304~2.jpg

Etanat tarjoiltiin perinteisestä poiketen laakealta pannulta.

20160320_180218~2.jpg

Ja voi morjens! Voin kertoa, et makunystyröissä todella kipinöi, kun näitä pääsi maistelemaan. Makuaisti tuntui herkistyneen ja tarkentuneen menneen kuuden viikon dieettaamisen aikana. Maut tuli ihan eri tavalla esille ja jokaisesta suupalasta tuli nautittua ihan uudella tavalla. Pääruokana syötiin sit burgerit. Ne kun on molemmille hyvin mieluista syötävää. Teemu otti Revolution burgerin ja mä Smoky burgerin ja molemmille tuli lisäks aioli annoksen kylkeen. T.O.I.M.I

20160320_181914~2.jpg

Kertonee jotakin mun syömistottumuksista sekin, et vedettiin tosiaan Teemun kanssa lähes sama setti ruokaa. :P Sillä oli vain lisänä siivu pekonia ja mä jätin omasta annoksestani ehkä kaks kolmasosaa burgerin hatusta syömättä. Painoeroa meillä on kuitenkin noin se 30 kiloa, et eipä ihme, vaikka mä oon ihan kohtalaisen kovasti kokenut nälkää koko dieetin ajan ja Teemulle tuli ekan kerran (!) nälkä vasta nyt lepoviikolla. :O Vaan eipä se ateria ollut ihan vielä tässäkään. Vouhotin varmaan menneellä viikolla siitä mämmistä ja sitähän olin kokonaisen tuokkosen vain omaan käyttööni varannut. Kermalla ja sokerilla popsin noin 2/3 koko 700 gramman setistä, eli jotakin puolisen kiloa tavaraa. Olotila tässä kohtaa oli ihan ok, joskaan kovin syvään ei voinu hengittää ilman, et kylkeen ois alkanu pistää. xD Vaan hyvää oli ja tulipahan ainakin hiilarivarastot ahdettua niin täyteen kuin ikinä mahdollista.

20160320_202302~2.jpg

Silmäiltiin herkkujen kera eka Kung Fu Panda ykkönen netflixistä ja sit juututtiin vielä tuijottamaan Thoria, kun se sattui sopivasti tulemaan telkusta. Chris Hemsworth on niin <3! ;) Kerrankin silmänruokaa mullekin.

Sit uni kopsahtikin kalloon lujaa vähän ennen yhtätoista. Kaikki mättämisen sisältämä suola kuivatti suun yön aikana Saharan kuivuusasteelle, eikä tosiaan kertaakaan tarvinnu nousta vessaan kesken unien. Se ei kyllä yllättänyt yhtään. Lepoviikolla oli muuten jännä, et paino putos kokonaisuudessaan melkein puoltoista kiloa viikon aikana! Vaaka näytti sunnuntaina aamusella 66,9, eli nelisen kiloa dieetti on nyt painoa alaspäin hilannut. Kävin ihan vitsillä vaakassa myös tänään aamulla ja kilon verran suuremmassa lukemassa oltiin, joten tankkaus onnistui siis varsin hyvin. :) Teemu lähti aamusella ajamaan takas Tampereelle kuuden maissa ja mä hyödynsin aikaisen aamuherätyksen tekemällä viikon ensimmäisen aamulenkin. Ja jälleen hirmu näteissä maisemissa.

20160321_063135~2.jpg

Töissä oli ihan normipäivä. Vähän iltapäivällä nälkä kurni suolissa ennenkuin pääsin puutöistä askeettisen eväsrasiani kimppuun.

20160321_144526~2.jpg

Ja päässäni oli aamusella ollut aivotoiminnan tilalla sahajauhoa, koska töistä lähtiessä älysin, et olin jättäny salikassini kotia. :-/ Eihän siinä muu auttanu kuin tehdä lenkki kodin kautta ja painella vasta sitten treenaamaan. Kyllä kulki energisesti ja hyvin treeni lepoviikon jälkeen! Salielo on vaan niin huippua ja tosi hyvä olo tuli treenistä taas. Näissä merkeissä on hyvä jatkaa viikkoa siis!