Nonniis! Eetterin äärellä nopetataan taas ja luodaas katsaus viikonloppuun menneeseen. :) Perjantaistahan se sujuvasti alkaa, kun intensiivinen työviikko tuli päätökseensä työnohjauksen merkeissä. Meillä on ollut työnohjaus voimaannuttavana ja ennaltaehkäisevänä työmuotona jo useiden vuosien ajan. Muutaman kerran vuodessa saadaan aina istuutua koko porukka alas ja ruotia tulevia, menneitä ja nykyisiä tilanteita, omaa jaksamista ja työn haasteita. Oon kokenu nää puoltoistatuntiset tosi tärkeiksi itselle ja niistä saa tosi paljon irti, vaikka aina toki ajatus ei perjantain viimeisinä työtunteina kuljekaan kaikkein kirkkaimmin. :)

Työnohjauksesta sit lähdinkin suoraan ajelemaan kohti Tamperetta. Työpäivän aikaiset ruokailut oli jääny aika vähälle, koska aterioita piti päivään rytmittää iltatreenien mukaan. Ei siinä muu auttanut kuin ottaa eväsboksi jääkaapista ja sporkilla lusikoida apetta naamaan ajomatkan aikana. Boksissa oli siis askeettinen päivän ateria kolmonen, joka piti sisällään tomaattia, suolakurkkua, pinaattia, broilerikuutioita ja inasen raejuustoa. Hyvää oli ja hävis kitusiin alta aikayksikön.

20160311_155139~2.jpg

Tamperesterilla huristeltiin sit tosiaan suoraan Tampellaan treenaamaan. Jaaa mää reenasin.. ööö... mitteehän se nyt ois sit mahtanu olla. Olkapäitä! Joo, niitä. Mennee puurot ja vellit sekaisin tässä kohtaa, kun yrittää monen päivän ja kolmen treenin taakse muistella. :D Muistaakseni kulkikin vielä ihan hyvin, vaikka viikon mytkeet olikin jo takana. Iltaan ei muuta ihmettä mahtunukaan, kuin kokkailua, syömistä, maailman parantamista ja inhimillinen nukkumaanmenoaika.

Lauantaille oli suunnitelmissa käydä ystäväpariskuntamme Annan ja Teemun kanssa shoppailemassa eurokankaassa ja jatkaa siitä sit suoraan jälleen puntille. Mä annoin joku aika sitten heille toimeksiantona tehtailla meijän Jyrmy-yhdistykselle lipun ja myyntipöytälakanan. He kun on tosi taitavia käsityöihmisiä ja niissä käsissä syntyy kaikkea koruista kangaskasseihin. Jos joskus on tarvetta painattaa itselleen jotakin tai haaveilee käsin väkerretystä korusta tms. on tässä aivan loistava tiimi erilaisia projekteja toteuttamaan. :) Eurokankaasta mukaan tarttui tosiaan pätkä mustaa kangasta ja kengän kärjet suunnattiin seuraavana keskustan WFC:n suuntaan. Tän reenin mä muistankin jo paremmin. Kuvasta voinette päätellä, et miksi.. xD

received_976522292430023~2.jpg

Mulla oli siis killeriä jalkajumppaa. Etureisiä ja pohkeita kiusasin ja Teemu reenas käsiä. Yllättävän täynnä oli sali ja moni ryhmä oli yhtä aikaa treenaamassa. Jerna tuli meille seuraks salille, vaikka sillä olikin salivapaa viikko. Eihän se malta sieltä toiselta kodiltaan pysyä poissa ees vapailla. :D Tosin hinkutti se ihan hullun määrän vatsalihaksia ja veti aerobisen siihen päälle. Että ei se ihan kokonaan pelkkään seuranpitoon keskittynyt. :D

20160312_162821~2.jpg

Mä olin huomannu muutamaa päivää aikaisemmin, et lidlissä on tarjouksessa cashew-pähkinät ja niitähän piti tämän tarjoushaukkatiimin sit lähteä tietty jälestämään jumpalta päästyä. Käytiin puoliksi vitsillä salin viereisessä liiterissä varmistamassa, että pähkinähyllyt ammottivat varmasti tyhjyyttään ja jatkettiin siitä sit Teemun sanoja lainatakseni "hornanperseen lidliin" kokeilemaan onneamme. Rehellisyyden nimissä mulla ei oo harmainta hajua vielä tänäkään päivänä, et missä lidlissä me sit lopulta oikein käytiin. :D Mut pääasia on, et siellä oli niitä pähkinöitä. Lastasin heti viis pussia koriin ja Teemu otti saman satsin. Kassalle sattui vähän turhan virkaintoinen myyjä, joka totes pähkinöissä olevan kahden pussin ostorajoituksen. Oltiin molemmat huuli pyöreänä, et aijjaa. Kassa hihkas vielä naapurimyyjälle, et mitä hän tekkee ja se naapurikassan astetta rennompi kundi oli sitä mieltä, et myyt vaan, kun ei kahtakymmentä pussia sentään ole. :D Reilua mun mielestä. Saatiin kilo pähkinöitä mieheen alle puoleen hintaan alta kympillä! Uskalsi ottaa, kun päiväystä on pitkälle syksyyn ja tuleva ruokavalio tulee niitä aivan varmasti pitämään sisällään jatkossakin.

Illaks haaveiltiin menevämme Teemun porukoille saunomaan, mut nepä lähtikin tanssimaan. Myö otettiin sit rennosti ilta jälleen ja napotettiin kahdestaan kotona koko lauantai-ilta. Kyllä meistä on tullut vanhoja ja kalkkeutuneita! xD

Viikonloppu tuntui kokonaisuudessaan menevän taas kerran kuin pikakelauksella. Sunnuntaikin kun oli ängetty jännästi täyteen ohjelmaa. Herättiin kahdeksalta ja hypättiin vaakaan, pyörittiin mittanauhan ympärillä ja otettiin puolivälin muutoskuvia. Paino on pudonnut aika lineaarisesti mulla koko dieetin ajan ja senttejä on kadonnut eri puolilta kroppaa. Olo tuntuu kutistuneelta, joten eiköhän sitä tulosta oikeastikin ole sitten tullut. :) Fitfarmin seurantaan syötetyt tiedot näytti sunnuntaina tämmöisiä lukemia.

20160313_100752~2.jpg

Kova työ saa siis aikaan tuloksia. Mielenkiinnolla jään odottamaan, miten lepoviikko vaikuttaa asiaan ja mitä tapahtuu, kun toinen puolikas vielä jatketaan samaa rataa. :) Kuvissa muutokset ei oo kauhean isoja (ja kuvat on aika kökköjä), mut on siellä jotakin kuitenkin tapahtunut.

160313_101124_COLLAGE-1~2.jpg

Mittailusession jälkeen popsittiin sit aamupala. Taidettiin katsoa siinä kaikkea youtubesta ja mä läksin sinne joogan peruskurssille sit vähän jälkeen 11. Kävelin keskustaan ja treffasin Jernan siellä keskustorilla. Käpötettiin siitä sit Lentävään mattoon, jossa kurssi pidettiin. Se kesti siis 12-15 ja piti sisällään teoriaa joogan perusteista ja kaksi erilaista joogaharjoitusta. Eka harjoitus oli fyysisempi ja siinä opeteltiin joogan perusasanoita. Ne meni yllättävän hyvin, vaikka reidet olikin lauantain rääkistä aika pinkeät. Toinen harjoitus piti sisällään paljon staattisia pitoja ja venytyksiä. Varsinkin kolmen minuutin venytykset lonkankoukistajille meinas saada hiukset harmaantumaan, mut siitäkin selvisin. :) Molemmat kyllä tykättiin puuhasta ja huippua ois, jos joogasta sais osan omaa treenikokonaisuutta tulevaisuudessa. Se tukisi kovasti raskasta punttaamista ja ainakin mulle tekee tosi hyvää vain olla paikoillaan, keskittyä hengittämiseen ja ajatusten kasassapitämiseen. Saatiin vielä jälkikäteen materiaalit kurssista sähköpostiin, joten sieltä on hyvä itsekin tutkailla asiaa.

Teemu tuli mua hakemaan suoraan joogasta ja lähdettiin siitä sit heti vielä viimeistelemään treeniviikko viikon viidennellä ja viimeisellä treenillä. Mulla oli mukana aikaisemminkin hyvin potkinutta Horse Power-lataria ja kunnon kiksit sain siitä tälläkin kertaa! Helotin taas ihan kirsikkana ainakin puolisen tuntia! On siis ihan normaalia, et treenilatari saattaa aiheuttaa kihelmöintiä ja ihoreaktioita. Ne menee omia aikojaan ohi, eikä oo vaarallisia.

20160313_153713~2.jpg

received_10208585313495124~2.jpg

Näky ei ollut taaskaan erityisen komea, mut tehot oli treenissä mahtavasti kohdillaan! Sain ihan superhyvin tuntumaa varsinkin ojentajiin. Toisena lihaksena pumppailin sit hauista myös. Näihin kuviin ja tunnelmiin olikin sit hyvä päättää treeniviikko ja suunnata ajatus jo tulevaan salivapaaseen lepoviikkoon. Kokkailtiin vielä kotosalla päivän pääruoka ja mä läksin sit ajelemaan takas kotia Jyväskylään. Päätin soittaa matkalta pitkästä aikaa äitille, et menis matka-aika vähän rattoisammin. Ja niin totta vie kävi! Aloiteltiin puhelua mun päästyä kaupungin ytimestä ulos ja lopeteltiin siinä kohtaa, kun mulla ei enää kädet riittäneet avaamaan kotitaloni alaovea! :D Eli reilu puoltoista tuntiahan siinä nätisti vierähti ja matka meni kuin ajatus. Tätä metodia pitää alkaa käyttämään kyllä useamminkin. :)

Mut näin kohtalaisen perinteisissä merkeissä mun viikonloppu taas kului. Mutta koska paljon on asiaa, jää tämän päivän tarinat sit huomiseen. Sit luvassa on tarinaa Päkän kokkicornerista pitkästä aikaa. :)