Haha! Näin viime yönä pitkästä aikaa ihan kummallisia unia, jotka vieläpä muistin herätessä. Ja ehkä siksikin jäivät mieleeni, kun herätyskello soi kesken parhaiden uniseikkailuiden ja kerroin niistä suoraan herättyä Teemulle. Mulle soitti eilen mun sijoitusasiantuntijani Investiumilta ja sovittiin sen kanssa tapaaminen parin viikon päähän, et katsotaan pitkästä aikaa, mitä sijoituksille kuuluu ja missä mennään. Se asia oli varmaan jollakin tasolla jäänyt alitajuntaani, koska unessani menin tähän sovittuun tapaamiseen ja siellä minut ottikin vastaan ihan tuntematon naispuoleinen henkilö. Kerroin hälle, että mulla on sovittu tapaaminen Henrin kanssa sijoitusasioissa. Tää naisimmeinen oli kuitenkin sitä mieltä, et sijoituksia tärkeämpää on jokin muu asia, josta hänen pitää saada puhua mun kanssa. Hän pyysi seuraamaan ja vei mut pakastealtaalle ja alkoi esitellä sieltä herneitä ja wokkivihanneksia, jotka kuulemma toisivat hyvää vaihtelua mun dieettiruokavalioon. :D Et mun salaatti on kuulemma liian yksipuolista ja siksi sijoitukset ei oo poikineet toivottua kavua. Haha! Vähänkö meni nyt kaks pinnalla olevaa asiaa kivasti sekaisin. :D Toisessa aiemmin näkemässäni unessa pusersin sitruunaa aamujuomaani ja maistettuani sitä huomasin, et se juoma olikin ihan makeaa totutun happaman sijaan. Kummastelin asiaa mielessäni ja ajattelin, et sen täytyy varmaan johtua siitä, et Lidlin sitruunat on jotenkin eri lajiketta ja pitävät sisällään sokeria. Voe hyvvää päivää. xD

Mun yöllinen elämä on aina ollut kummallista. Oon kävelly unissani lapsesta saakka ja edelleen kaikenlaisia kummallisia sompailuja sattuu silloin tällöin. Milloin katselen kummissani kärppää katossa ja milloin poimin omenoita sängyn yläpuolella olevasta puusta.. Jotakin saatan tarinoidakin, mutta yleensä nykyään herään kesken tällaisen ihmeellisen kohtauksen. Mitään tietoa ei oo siitä, et miks mä oon näin levoton ja et jatkuuko nää sompailut kenties vaikka koko elämän. Huh. Onneks en oo mitään hölmöä tehny, kuten lähteny vaikka rappukäytävään hortoilemaan tai menny vessaan vaatekaappiin. ;) Ehkä tän ominaisuuden kanssa pitää osata vain elää.

Mut syy loma-aamun herätyskellon pirinään oli tälle aamulle suunniteltu aamu-uinti. Käytiin vesijuoksemassa Pyynikin uimahallissa. Saatiin viikon toinen aerobinen tehtyä ja kaks jääpi sit aikaan myöhempään.

20160301_093212_HDR~2.jpg

20160301_100258~2.jpg

Päivää ollaan vietetty uimahallireissun jälkeen isosta ja ihanasta puuroaamiaisesta nauttien ja rennosti leffaa katsellen. Viidestä vuokratusta leffasta nyt neljä on jo katsottuna ja yks jäljellä. Eiköhän me se keritä katsomaan ennen huomenna koittavaa siirtymistä Jyväskylään. Oli tarkoitus ajella päiväsellä Teemun porukoille ja jatkaa siitä samoilla höyryillä sit Jyväskylään. Tehtäis siellä treeni ja mulla on illalla sit treffit Penan kanssa. :) Pääsen siis taas hierontaan ja kuulemaan kommentteja mahdollisesta valmennuksen näkymisestä tai näkymättömyydestä kropassa.

Eilen tehtiin Tampellan WFC:lla nelosviikon eka volyymitreeni. Jösses, mitä kiskomista! Volyymitreenissä tehdään siis viisi 10-15 toiston sarjaa kutakin liikettä ja liikkeiden välillä palautellaan 30 sekuntia, maksimissaan 45 sekuntia. Sykkeet pysyy siis ylhäällä ja failureen viedyt sarjat tarkoittaa kovasti väsyttävää tekemistä. Eilen treenasin selkää ja takareisiä ja tänään vuorossa on olkapäät ja vatsa.

Mut aiheesta ihan kukkaruukkuun, niinkö mulla toisinaan tapana on tehdä. ;)

Multa on muutamaan otteeseen kysytty, et miks mun blogin nimi on just Hevi Fitness. Et kirjoitanko mä vain ja ainoastaan nyt niin muodikkaasta fitneksestä ja kaikesta sen ympärillä. Nojoo, siitäkin, jos treenaamisen ja ruokavalioasiat haluaa sillä termillä käsittää. Mut onhan mun elo paljon muutakin. Halusin kuitenkin saada blogini otsikkoon kaksi itselleni hyvin tärkeää asiaa. Hevin ja fitneksen, joka pitää sisällään kaikkea terveellisistä elämäntavoista treenaamiseen ja ilmiöihin niiden ympärillä. Hevimusiikin ohella hevi-sana kuvaa mielestäni mainiosti myös kovaa treenaamisen ajoittaista raskautta ja sitä fiilistä, minkä se toisinaan aikaansaa. Monitahoinen asia siis. Salista ja treenaamisesta oon puhunu paljon jo aiemmissa jutuissani, mut hevi on jääny asianlaitana ihan kokonaan käsittelemättä. Niinpä siihen on nyt tässä kohtaa hyvä tehdä muutos! ;)

Hurahdin raskaamman musiikin maailmaan oikeastaan joskus yläasteen ja lukion välimaastossa. Yläasteella meno oli vielä melko kevyttä, mutta siitä ajan edetessä muistan ymmärtäneeni raskaamman musiikin hienouden pikku hiljaa. Metallica, Linkin Park, Limp Bizkit ja The Offspring oli niitä bändejä, joita tuli kuunneltua koulumatkoilla yläasteelle linja-autolla rymistellessä. Vieläkin huvittaa ne ajat ja sen aikaiset soittopelit. Cd:t hyppi Walk-maneissa mutkaisilla ja kuoppaisilla Keiteleen pikkuteillä. :D Oli iso merkitys sillä, kuinka paljon puskurimuistia sun soittimessa sattui olemaan. Musa kun tuppasi katkeamaan kohtalaisen usein ja vieläpä tavattoman pitkiksi ajoiksi, niin oli tärkeää, että se myös jatkui samasta paikasta cd:n pomppimisen asetuttua. Rinnakkaisluokkalainen Samuli oli "kuuluisa" siitä, että sillä oli Napster, nopea netti ja polttava cd-asema, joten ei tarvinne kertoa, että itsekin lukeudun siihen porukkaan, joka Samulilta tilasi musiikkia.. Oi niitä aikoja. :)

Lukiossa sit muistan saaneeni ahaa-elämyksen astetta reippaammasta ja raskaammasta meiningistä. Se oli joku bussimatka perjantaina takas kotia Keiteleelle, kun kuuntelin matkan ratoksi Soundi-lehden tuoretta vuoden cd:tä. Siinä oli muistaakseni Turmion Kätilöiden Paha Ihminen-niminen kipale ja se tais olla eka kerta, jolloin ajatus karkas uusille urille. Aika nopeasti mielenkiinto alkoi suuntautua kotimaiseen melodiseen metalliin. Northeria kuuntelin tosi paljon ja Sonata Arctica, Deathchain, Ensiferum ja Before the Dawn oli myös näitä varhaisen vaiheen lempparibändejäni. Ja sillä tiellä oon edelleen. Kuuntelemastani musiikista tavalla tai toisella metalliin voidaan lukea varmaan ainakin sen kaks kolmasosaa. Koskaan en oo mitään instrumenttia osannu itse soittaa, mut kuunnellu oon kyllä sujuvasti ja keikoilla ja festareilla on tullu ravattua todella ahkerasti. Tulevana kesänä vuorossa on muistaakseni kuudes Nummirock ja rokkiristeilyilläkin taidettiin yhdessä kohdassa käydä neljä kertaa peräkkäin. :)

20150306_211401.jpg

On siis vallan ymmärrettävää ja luontevaa. että myös treenatessa musiikkina mulla toimii parhaiten energinen ja rouhea metalli. Oon koonnu musiikkipalvelu Spotifyyn All Out-nimeä kantavan listan, jonka nappaan satunnaistoistolle treenin ajaksi. Tein reilu vuosi sitten oman talouteni mittakaavassa ison sijoituksen ja ostin laadukkaat langattomat bluetooth-kuulokkeet, joita oon nyt käyttäny treenatessa. Fitnesstukusta löytyi liikkuvalle ihmiselle suunnitellut mallit, jotka on tehty kestämään hikeä, roiskevettä ja sietämään reippaampaakin menoa. Ei ole valintaa tarvinnut katua ja kannatti siis sijoittaa vähät rahat laatuun. Laitan tähän alle vielä linkin tuohon mainitsemaani treenisoittolistaan, jos vaikka joku samanhenkinen saa sieltä poimittua itselleen uusia bändejä omalle listalleen. :)

https://open.spotify.com/user/paikarkka/playlist/0blw9FLkzkhA56pZwHh4Au

1006210_10201357054753173_1395476207_n.j

Sivujuonena tarinassa on vielä pakko spämmätä täällä kotikaupunkini Jyväskylän raskaan musiikin yhdistystä JYRMYä, jonka toiminnassa olen nyt kolmatta vuotta mukana. Jyrmyn tarkoituksena on lisätä paikallista raskaan musiikin kulttuuritarjontaa ja edistää paikallisten bändien asioita. Olen yhdistyksessä jäsenvastaavana, koska toimintamme on myös saunailtoja ja epävirallisia kekkereitä keikkojen ohella. :) Jos raskas musiikki ja tutustuminen uusiin kivoihin tyyppeihin kiinnostaa, niin käy ihmeessä peukuttamassa ja tutustumassa yhdistykseen tarkemminkin.

https://www.facebook.com/jyrmy/

http://www.jyrmy.org/

photo.jpg

Nonni! Johan tässä taas aukesi sanainen arkku raskaimman kautta. :D Kohta suunta keittiöön ja kokkailemaan päivän loput ruoat. Pitää loppupäivän suunniteltujen menojen mukaan ottaa muutamia aterioita mukaan ja pakata salikamat taas illaksi valmiiksi. Mennään Teemun ja Jernan kanssa taas treenaamaan. :)