Heipähei heinäkuu! Tänne saakka ollaan jo porskuteltu. Tässä alkaa pikku hiljaa elo ja olo taittua ihanan ja autuaan loman fiiliksiin! Tämä kuluva viikko kun on ollu ensimmäinen vapaa lomau(utus) viikko, niin sen vaikutukset huomaa kyllä jo itsessään.

Vaan hypätäänpä taas ajassa taaksepäin muutaman viikon verran. Silloin oli nimittäin vielä täysi häkä päällä. Töitä painoin ja väsymys alkoi jo nakertaa. Olin kärsinyt flunssaisesta olosta jo useamman päivän, mutta kuumeettomana päätin kuitenkin sitkeästi kulkea töissä. Noh, tuli sitten se perjantai ja meillä oli koulutuspäivä. Ei siis mitään raskasta, vaan istumista ja ihmettelemistä. Siitä huolimatta olo oli ihan super kurja. Mulla oli lepoviikon jälkeen startattujen treenien myötä vuosisadan domssit ja lihaksia särki ja koko kroppaa kolotti. Oli työlästä pysyä penkissä mutkuilematta. Työkaverille sanoinkin töistä lähtiessäni, et nyt ei oo mulla hyvä olo. Ajoin kotia, pupelsin puolipakolla lounasta naamaan ja menin peiton alle tärisemään. Taisin siinä tunnin verran nukkuakin ja herättyäni laitoin kuumemittarin kainaloon.

20160617_195602~2.jpg

Noh, lukemat oli olotilan huomioonottaen jo aika tavalla arvattavissakin.. Ketutti ja harmitti ihan ylipaljon. Seuraavana päivänä ois lähtö Vierumäelle viikonlopuks ja olotila oli kaikkea muuta kuin fitness! Viikonlopun teemana kun oli Suomen fitnessurheilu Ry:n järjestämä kaksipäiväinen fitnessleiri Fitness summer camp. Vähän siinä sit itkua tirautin ja soitin Teemulle. Vaihtoehtoina oli joko peruuttaa osallistuminen, koettaa löytää joku muu mun tilalle lähtemään sinne tai sit mennä särkylääkkeiden voimalla itse. Kyselin leirikaveriltani Jernalta, josko sille olisi tullut joku mieleen ja koetin ympäripuhua Teemuakin lähtemään. Laihat oli tulokset ja mä päätin sit vaan sitkeästi lähteä ja jättää treenit väliin ja ammentaa kaiken opin luennoilta. Ei siis muuta kuin Keljon apteekkiin ostamaan troppia ja sairauspäivän ruoaksi tulista kasvissosekeittoa.

Ja kas kummaa! Iltaan mennessä kuume oli omia aikojaan laskenut jo asteen verran! :) Pakkasin viikonlopun tavarat ja otin yöksi pari ibumaxia. Tunnin päästä heräsin lakanat ihan märiksi hikoiltuina. Oli vissiin loppukin kuume laskenut. Yö meni hyvin ja aamulla olo oli ihan hyvä. Lääkkeitä en tästä etiäpäin enää ottanut, vaan luotin Bullin flunssanhoito-ohjeisiin, joihin kuuluu muun muassa c-vitamiinia ja glutamiinia kolmen tunnin välein. Tämä siksikin, jotta pysyisin kärryillä olotilastani ja huomaisin mahdollisen olotilan heikkenemisen. Eli ei muuta kuin puuro naamariin ja auton keula kohti Vierumäkeä! Yhden pysähdyksen taktiikkaa noudattaen olin varttia vaille kymmenen mestoilla ihmettelemässä, että missähän sitä sitten kokoonnuttiinkaan. Laitoin Jernallekin viestiä ja se kertoi palloilevansa jonkun kuplahallin pihassa. Eipä näkynyt kuplahallia meikäläisen näköpiirissä, joten sompailin sitten ympäri aluetta kapsäkki niskassa kaatosateessa. :-/ Aikani siinä harhailtuani huomasin jo olevani myöhässä, mutta onneksi kokoontumispaikan sijainti sentään selvisi. Nätisti hiippailin auditorioon viisi minuuttia myöhässä (kamalaa, ei ollenkaan minun tapaistani!) ja leiri pääsi siitä alkamaan. :)

20160618_123616.jpg

Meitä oli leirillä kaikkiaan noin satakunta henkeä. 70 leiriläistä ja loput valmentajia ja muita asiantuntijoita. Leiri oli siis suunnattu kaikille fitnesslajeista kiinnostuneille. Niin kisanneille, kisaamaan aikoville ja myös meille vahvan harrastustaustan omaaville pulliaisille. Päivän ohjelma piti sisällään erilaisia luentoja, ruokailut, treenit itse valitussa treeniryhmässä ja oman lajin poseeraamisharjoitukset. Kynä sauhuten kirjoittelin muistiin panoja ja ammensin uutta tietoa pääkoppaani.

20160618_123927.jpg

Yksi luennoista käsitteli dopingia. Oli yllättävää, miten moni aika tavallinenkin lääkeaine on kielletty urheillessa kilpatasolla! Osa on kielletty vain kilpailuaikana ja osa taas myös harjoituskaudella. Tarkkana saa siis olla. Itse kuulun siihen onnekkaaseen lääkkeettömään osaan kansasta, että saan porskuttaa täysin ilman jokapäiväisiä lääkkeitä. Tarvittaessa joskus nappaan särkylääkkeen tai flunssan aikana troppia, mutta muuten pärjään täysin ilman lääkityksiä.

Luentojen välissä kupua pääsi ravitsemaan noutopöytään. Oli huippua, että lajimme ruokailujen erityispiirteet oli otettu niin hienosti huomioon! Tarjolla oli hyvä salaattipöytä, riisiä, pastaa, perunaa, laadukasta lihaa, raejuustoa, oliiviöljyä ja rahkaa ja marjoja. :D Huippua! Pöydästä oli helppo itse koostaa ruokavalioonsa sopiva annos. Ja kaiken huipuksi ruoka oli joko todella vähän suolattua tai jopa täysin suolatonta, joten oman suolamääräsi pystyit itse määrittämään. Eipä ole monessa paikassa asiat näin hyvin.

20160618_192132.jpg

20160618_192141.jpg

Mulla oli koko päivän yllättävän hyvä olo. Ei tarvinnut aamupäivällä hetkeäkään arpoa, ettenkö menisi kuitenkin treenaamaan. Valittiin Jernan kanssa lauantain treenattavaksi lihasryhmäksi olkapäät ja sunnuntaille otettiin selkä. Siinähän ne kaksi lajin tärkeintä työstettävää lihasryhmää. Olkapäätreeni tosin kärsi venähtäneistä aikatauluista ja himpun liian suuresta ryhmäkoosta. Ihan hyvää pumppailua saatiin kuitenkin aikaan, vaikka mitään varsinaista ahaa-elämystä treeni ei tällä kertaa tarjonnutkaan.

Iltapäivän ohjelmassa treenin jälkeen oli sitten poseeraamista. Ei muutako vaatetta vähemmäksi, korkkarit jalkaan ja anatomisia asentoja vääntelemään. Minä se en ole sitten koskaan poseeraamista harjoitellut. Ja sen kyllä huomasi. Opeteltavaa oli paljon, mutta sieltä se alkoi homman juju selkiytyä, kun toistoja ja ohjausta tuli tarpeeksi. Kyllä sitä taas huomasi olevansa pökkelö! Kehonhuolto ois kova sana tämän vääntelyn edesauttajana!

20160619_153344.jpg

Leirillähän oli myös miehiä. Suurin osa treenasi Men's physique-poseerauksia ja pari Classic bodybuilding-asentoja.

20160619_151137.jpg

Lauantai oli todella intensiivinen ja täysi päivä! Huippua, että jaksoin täysillä mukana koko päivän, vaikka edellisenä iltana en olisi ikinä uskonut! Päivä päättyi Piia Pajusen vetämään kehonhuolto-harjoitukseen ja iltapalaan. Siitähän sitten oltiikin jo ihan kypsiä unten maille.

20160618_221645.jpg

Sunnuntai olisi alkanut jo klo. 7:00 aamuaerobisella treenillä, mutta päätettiin Jernan kanssa jo edellisenä iltana, että taidetaan me nuhanenät priorisoida aamu-unet ja jättää treenit välistä. Se olikin ihan fiksu veto se, koska jo edellisenä päivänä alkanut sade sen kuin vain jatkui heti aamusta. Oltaisiin siis kastuttu ihan kunnolla. Että parempi näin. :) Laitettiin siis itsemme fitnessakkamaiseen tapaan nopsasti vartissa valmiiksi ja ei muutako suunnaksi aamupalapöytä ja aamun ensimmäiset luennot.

20160619_092153_HDR.jpg

Aamusesta kuunneltiin heti Vilhon viisaista sanoja fitnessurheilijan terveydestä. Tuttua asiaa, mutta hyvänä kertauksena tuli jälleen.

Luennon jälkeen meillä oli ohjelmassa selkätreeni. Sepä kulkikin kivasti ja oli paljon edellistä päivää napakampi kokonaisuus. Saatiin hyvät hiet päälle.

20160619_104002.jpg

Sherko veti selkäryhmän vieressä keskikroppatreeniä! Huomaa Jerna ylätaljassa. :D

received_10210275083019995.jpg

Selkätreeni tehtiin kiertoharjoitteluna, jossa liikkeinä oli ylätalja eteen, maastaveto ja yhdellä kädellä tehtävä soutu koneessa. Tehtiin Jernan kanssa vielä vähän omaa sälää sekaan ja hyvä tuli! Meillä meni ajoitukset ihan nappiin, kun treenin jälkeen suoraan oli lounas, jonka perään jäi reilun tunnin slotti omaa tyhjää aikaa ennen iltapäivän posetreenejä. Sosialisoitiin siinä odotellessa ja tutustuttiin uusiin ihmisiin. Ihan huippua porukkaa oli leirillä! Niin leppoisaa, mukavaa ja juttelevaista. Ei sitä kauaa tarvinnut hiljaa yksikseen möllötellä, kun sai seuraa vaikkapa lounaspöytään. :)

Posetreenien jälkeen meistä jokaisella oli mahdollisuus henkilökohtaiseen palautteeseen ja arvioon omasta kunnosta. Se tilaisuushan piti tietysti käyttää hyödyksi ja saada arvokasta infoa jatkoakin ajatellen. Sain kropasta ja sen mittasuhteista ihan hyvää palautetta. Aihio on kuulemma timanttinen ja siitä saa kyllä työstettyä hyvän, kunhan on valmis tekemään kovasti työtä sen eteen. Kehitettävää löytyy kuulemma eniten yläkropasta. Hartioita, selkää ja rintaa pitää treenata lisää. Lisähuomion sain myös selkääni liittyen. Siellä on kuulemma joku ongelma, minkä takia en saa sitä hallittua niin hyvin kuin olisi mahdollista. Osa potentiaalista menee hukkaan, kun treeni ei mene perille parhaalla mahdollisella tavalla, enkä toisaalta saa selkääni levitettyäkään poseerauksissa tarpeeksi. Minulla suositeltiin käyntiä osteopaatilla, joka voisi diagnosoida ongelman ja ratkoa sen. Hermoratahierojani sanoi minulle aikoinaan, että selässäni on lapaluiden välissä noin 10cm pitkä pätkä selkärankaa, joka ei taivu normaalisti. Liekö siellä syy lapaluiden jumiutumiseen ja kolotukseen? Oli miten oli, on asia toki ratkottava, ettei asiasta pääse syntymään suurempaa myttyä kehityksen tielle.

Posetreenien jälkeen koottiin porukka vielä kerran yhteen auditorioon ja Ville jutusteli meille vielä oman kisaamisen aloittamisesta ja siihen liittyvistä asioista.

20160619_164254_HDR.jpg

Siitä päästiinkin jo vähän oletettua aikaisemmin kotimatkalle. Olin kotosalla jo ennen kahdeksaa, joten aikaa iltaan jäi vielä ihan kivasti. Tiedossa olisi vielä kolme päivää töissä ja sit odotettu vapaus nummirokin myötä kesälomille! Teemu tuli Jyväskylään tiistaina ja käytiin treenaamassa kuntomaailmassa pitkästä aikaa yhdessä. :)

received_1037901499625435.jpgreceived_1038543872894531.jpgreceived_1038543896227862.jpg

Tässä kohtaa viikkoa alkoi väsymys jo painaa tosissaan! Ei ollut mitään saumaa koettaa saada treenistä kaikkia tehoja irti. Kaiken lisäksi flunssani oli edennyt rään valutusvaiheeseen, mikä tarkoitti samalla rajoittunutta hapenottokykyä ja runsasta nenäliinamenekkiä. Mutta niin vain treeni auttoi olotilaan ja fiilis oli ihan hyvä lähteä viimeiseen puolikkaaseen työpäivään. Siitä ja huisista juhannuksesta lisää piakkoin! :)