Eilen tosiaan pääsin pitkästä aikaa irrottelemaan, kun vietin iltapäivän Riihivuoressa pulkkamäessä "rinnepoliisina." Ja pitihän sitä nyt muutama lasku itsekin laskea, kun kerrankin siihen mahdollisuus tarjoutui. :) Oli huippua! Huippu sää, huippuliukas pitkä mäki ja hyvä fiilis kaikkineen. :)

20160315_121539.jpg20160315_115937.jpg

Pulkkailun lomassa käytiin evästelemässä kodalla ja nuotion kautta käytettynä lapset söi kaikkea leivästä vaahtokarkkeihin. :D

20160315_122838.jpg

Minä kuolasin vieressä, kun omat eväät oli koululla. Grillimakkara kun on aina hyvää, kun sen nuotiolla paistaa. Mut tällä kertaa toimin vain virallisena nuotiovahtina ja muut popsi makkarat. Nyt lepoviikolla ruokavalioon on kuulunut superina lisänä lohi, joka muuten on ollut pannassa. Siksipä sitä oli hankittava ja pykäsin sen oheen maukkaan salaattipohjan, joka toimi tosi hyvin savulohen kyytipoikana. Tämän kun vedin napaani, niin heti perään koisasinkin sit puolentoista tunnin keposet päiväunet! Siinä oli lepoviikon rentoilutoiminta muuten kohdillaan! :)

20160315_145828~2.jpg

Jaaaaaaaa hoplaa! Sittenpä herättyä olikin jo aika Päkän kokkikornerin! Eilissä päivänä halusin nimittäin testata uutta reseptiä. Jossakin kohtaa aiemmin valmennuksen ryhmässä pyöri houkutteleva video perunapitsasta, jonka pienin muutoksin äkkäsin taipuvan oikein mainiosti myös dieettiin. :) Sitä varten punnitsin eka ruokavalion mukaisen määrän perunaa ja viipaloin ne ohuiksi viipaleiksi.

20160315_173127~2.jpg

Sit lorautin hiukan öljyä paistinpannulle, ladoin perunaviipaleet pohjalle ja jauhoin päälle suolaa ja grillausmaustetta.

20160315_173628~2.jpg

Tää setti sai pehmetä pannulla viitisen minuuttia ihan näineen. Sillä välin valmistin kastikkeen paseeratusta tomaatista, jonka maustoin valkosipulilla, suolalla, cayennella ja chilikastikkeella.

20160315_174024~2~2.jpg

Ostin viime kesänä Nummirokista Poppamiehen ja Whorion-bändin yhteistyön tuloksena syntynyttä chilikastiketta, joka on hyvää, mutta "kohtalaisen" potkivaa. Muistan vieläkin Kirstin ilmeen, kun se tipan tota laitto makkaransa päälle. :D

Silppusin myös vähän tuoreita herkkusieniä täytteeseen ja lisäsin sekä tomaattikastikkeen että sienet pitsaan.

20160315_181445~2.jpg

Olin ottanut pakastimesta sulamaan aikaisemmin paistamaani jauhelihaa, jonka nyt lisäsin pitsan päälle. Ja tässähän toimisi yhtä lailla esim. kinkkusuikaleet tai tonnikalakin. Ja koska juustoraaste ei nyt oikein sovi kuvioihin, palalastelin vähän fetaa päälle ja lisäsin kostoksi tästä vielä erän jalapenoja.

20160315_181655~2.jpg

Tämän komeuden verhosin foliolla ja annoin paistua keskilämmöllä viitisen minuuttia. Ja folio siksi, koska pannuni on kanneton ja tuotos lämpiää paremmin kauttaaltaan palamatta, kun lämpö kiertyy vähän paremmin myös päällä oleviin täytteisiin. Viisi minuuttia myöhemmin kokonaisuus näytti jo ihan syötävältä.

20160315_183225~2.jpg

Eli ei muutako kippaus lautaselle ja äpöstämään. Alkuperäisessä ohjeessa perunoiden päälle ripotellaan vähän juustoraastetta, joka pitää pohjan koossa. Nyt pitsa tais ratkeilla muutamasta kohdasta, mutta ei se minua haitannut.

20160315_183420~2.jpg

Hyvää oli, mutta aivan JÄRKYTTÄVÄN tulista. :D :D Melkein vedet valui silmistä, kun tätä söin. Resepti menee ehdottomasti jatkoon, mutta pienellä hienosäädöllä. Ehkä raaskin luopua jostakin näistä kolmesta tulisesta elementistä. ;) Muutoin helppo, nopea ja maukas sapuska, jota voi muutella oman makunsa mukaan. Suosittelen!