Täällä taas tuttujen iltapuhteiden parissa! :) Avasin koneen naputellakseni verkkopankkiin maksuja odottamaan kuun lopussa tulevaa palkkaa ja samalla ajattelin vuodattaa vähän tarinaa taas tännekin eetteriin. Piti koota iso pino pehmoisia tyynyjä berberin alle, kun töistä tultua kävin salilla treenaamassa koipia ja vielä painotetusti takalistoa. Ja aamun aloitin vetämällä tämän kevään ensimmäisen rullistelulenkin. Nyt huomaa tehneensä.

Mennyt viikonloppu hujahti tällä kertaa vähän erilaisemmissa merkeissä. Perjantaina tankkasin hiilaria koneeseen ja sitä varten sain ahaa-elämyksen leipoa itse piiiiitkästä aikaa sämpylöitä! Funtsasin vain aika lailla sitä, miten kerkiän ne vääntää aamusella ennen töihin lähtöä. Ratkaisuksi tähän bongasin netistä yösämpylöiden ohjeen! Siinä siis tehdään joko taikina tai sekä myös leivotaan sämpylät edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin odottamaan aamua. Ja minähän pistin tuumasta toimeen ja väänsin takinan ja sämpylät valmiiksi pellille jo torstaina iltasella.

160524_220058_COLLAGE-1.jpg

Mulla ois tosin saanu olla tuoretta hiivaa näihin, niin tuotokset ois varmaan nousseet paremmin. Hyviä ne oli nytkin, mut aika tiiviitä. :D Pitkästä aikaa niitä kun sai pupeltaa, niin ei se paljoa meikäläistä haitannut. Muuten tankkauspäivä piti sisällään puuroa, pastaa ja riisikakkuja.

160524_220003_COLLAGE-1.jpg

Illalla oli sit ohjelmassa mennä ulos syömään työkavereiden kanssa. Me ollaan mun työpaikassa vielä sellaisessa onnekkaassa asemassa, että saadaan käyttää meillä olleista opiskelijoista tulleita ohjausrahoja virkistymiseen tai joihinkin yhteisiin hankintoihin. Perinteeksi meille on kuitenkin muodostunut mennä porukalla Kissanviiksiin syömään. Se vasta on aivan kertakaikkisen loistava ruokapaikka! Mä otin alkupalaksi valkosipulietanat, pääruoaksi härän sisäfileepihvin auraperunoilla ja jälkkäriksi fantastisen creme bruleen kahvin kanssa. :)

160524_215919_COLLAGE-1.jpg

Ehdottomasti suosittelen tutustumaan paikkaan, jos on laadukas ruokapaikka Jyväskylästä hakusessa. :)

Lauantai sit alkoi meillä aamusta saleillen ja iltapäivällä mentiin hommailemaan Yläkaupungin yöhön, kun meillä oli Jyrmyn keikkailtamat järkkäiltävinä tapahtuman yhteyteen. Keikkoja varten meille oli käyttöön annettu yliopiston Historica-luentosali, joka vaati kyllä aika paljon panostamista, että siitä saatiin toimiva keikkapaikka. Mut niin vain onnistuttiin ja hyvä tapahtuma saatiin aikaiseksi. Illassa soitti neljä paikallista hevibändiä ja tapahtumaan oli vapaa pääsy kenellä vain. Ihan mukavasti porukkaa kävikin, mutta osa ei kauhean kauaa paikalla vanhentunut. Eivät kaikki olleet tainneet tietää, millaista tarjontaa meillä oli lavalla.. ;)

Samaan aikaan yläkaupungin yön kanssa järjestettiin myös ravintolapäivä, jonka ansiosta varsinkin yläkaupungin alue kuhisi toinen toistaan houkettelevampia pop-up-ravintoloita. Saatiin yön talkoolaisina ruokaliput Le Qulkurin kojulle, joista mukaan tarttuivat maukkaat chorizo-hodarit.

received_1023071727775079.jpg

Myöhemmin otin vielä jälkkäriks mansikoilla kuorrutetun tippaleivän jostakin etnisen ravintolan kojusta! Hyvää oli, vaikka mulla olikin omat epäilyksenä näin keväisistä tuoreista mansikoista. Luulot osoittautui kuitenkin onneksi vääriksi ja mansikat oli makeita ja koko komeus puoliksi nakerrettuna riitti hyvin taittamaan makean nälkää.

received_1023071697775082~2.jpg

Sää pääasiallisesti suosi tapahtumaa, vaikka illemmalla satoikin aika rapsakan kuuron jossakin vaiheessa. Meillä päättyi keikkaillan roudailut aika lailla puolen yön aikaan. Käytiin vielä sen jälkeen ihmettelemässä keskustan yöelämää ja juomassa iltakaakaot Hemingwaysissa. Unta ei paljoa tarvinnut kysellä kotia päästyä pitkän päivän päätteeksi.

Sunnuntai aloitettiin sitten palaamalla ruotuun aamulenkin merkeissä. Lähimetsän kielot alkoi avautua kukkaan ja pakkohan mun oli päästä niitä haistelemaan.. ;D

received_1023555971059988.jpg

Sunnuntaina käytiin räväyttämässä myös viikon viimeinen salitreeni. Mä tein oman treeniviikkoni nelijakoisena, koska viiden treenin mahduttaminen viikkoon tuntui tuottavan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia. Myös nyt tämä kuluva viikko menee neljällä salikerralla. Viikonlopuksi mennään pitkästä aikaa maalle mun vanhempia moikkaamaan, niin siellä ei paljoa tule salin perään huudeltua..

Sunnuntaina iltasella meillä oli taas erityistä ohjelmaa, koska SUOMI-KANADA! Päätettiin jo edellisenä iltana, että mennään katsomaan peliä jonnekin kuppilaan. Käytiin kääntymässä Passionissa ja todettiin paikan olevan aika tukossa jo noin tunti ennen pelin alkua. Meillä oli preferenssinä päästä pelin lomassa mutustamaan wingsejä ja siihen iloon tarjoaa mahdollisuuksia sekä Passion että Jalo. Käytiin Jalon suljettua oveakin nykimässä ja talsittiin takas Passioniin. Päädyttiin tyytymään terassipaikkoihin, koska sisäpaikat oli kaikki menneet. Kavereitamme Jesseä ja Annua saatiin tovi siinä odotella ja heidän lopulta tultua bongattiin sisältä vanhempi herrasmies, joka oli lähdössä pois. Napattiin näppärinä immeisinä siitä sit heti lennosta pöytä sisältä paremmilla ruutunäkymilläkin. :) Passionissa on nimittäin suomen pelien aikaan wings-buffetti, eli wingsejä saa lisukkeineen vetää niin paljon kuin maha kestää. Ja ihan hyvinhän se kesti. En laskenut määrää, mut kolme lautasellista taisin pelin aikana keritä hakemaan, joten kyllä mulla maha vetää edelleen aikamoisia määrää sapuskaa dieetistä huolimatta. :O Ja niinhän siinä sit kävi, et voittoa ei tullut. Ei tarvinnu lähtee torille tai suihkulähteeseen. Ehkä ihan hyvä niin.

Tämä viikko alkoi sit töissä luokkaretkellä. Kuva kertonee, että missä oltiin ja missä tunnelmissa.

20160523_115534~2~2.jpg

Nää kaks viimeistä viikkoa on töissäkin jo aika paljon tavallista kevyempää. Onneksi. Sitä alkaa olla väsähtänyt sekä itse että tenavatkin. Vaikka eipä mulla paljoa varaa olisi olla väsynyt, kun työt mulla jatkuu kuitenkin koko kesäkuun. Lomaa on odotettavissa vasta heinäkuussa. Hoitelen kesähoitolapsia ja siivoillaan ja järkkäillään paikkoja koulussa. Onhan se tavallisuudesta poikkeavaa, mutta yhtä lailla sitä saa säännöllisesti herätä ja kammeta itsensä koko päiväksi hommiin. Eli kyllähän se paljon vapaalla olosta poikkeaa. Täytyy sit koettaa jaksaa painaa vaan heinäkuun loman kuvat silmissä.

Mut hei! Kesä se vaan tulee kovaa kyytiä. Ai että mä nautin! Nauttikaahan tekin! :)

20160524_062231_HDR.jpg